Pages

Tuesday, September 20, 2011

High End VS Cheap Alternative Makeup Brand!!

Have you ever find difficulties on searching for a good quality makeup stuff yet it's in affordable price? It's same goes with me all the time.. I'm a student and i have that not much money to spend on beauty stuff & related..But not now!! I've found a lot of makeup stuff which are in good quality & the price is very reasonable! Check my latest video & you'll find out soon! Much Love, Erieqa Erine. <3

Saturday, September 10, 2011

Simple Makeup For Young Girl!


Hello! Guys, meet my beloved cousin , Dania Qistina. :) So, in this video i'm gonna show you a simple makeup tutorial for young & teenage girls.. As we all know, young girls does not need makeup and my purpose of doing this are just for fun! In other hand, this makeup can be wear for school concert, birthday celebration, costume party & etc. Enjoy!



❤ Add me on facebook!http://www.facebook.com/pages/Erieqa-Erine/17526765253122...
❤ Any enquiry, contact me!erieqa.erine@gmail.com
❤ Tweet Tweet!!http://www.twitter.com/erieqaerine 




SUBSRIBERS YOU'RE MY ROCKSTAR! 

Wednesday, March 30, 2011

Contest sweet couple yang paling cool n comel. :)

I ni single la you.. Serius!

MySpace

(gila budget player monyet ni..bwahahaha..)

Ha banyaklah kau perempuan..emang dasar.. hahaha. Serius...teehee... mula-mula rasa nak menyembunyikan perhubungan cinta kami berdua..ecececece.....kau nak sembunyikan.tapi gambar gedik profile kat FB kau tu apa?  Yela-yela boypren kitewwww ni bukan macam Taylor Lautner ke... Dia hanya seorang lelaki Johor yang sangat seksi,  berbudi pekerti, baik, kurus, dan cambestgilarasanakajakkahwinsekarang. Ala masing-masing ada taste sendiri kan.. Masa bercinta kentut cam bau loji kumbahan pun lagi wangi kau kata 'emm..sedapnya..awak pakai perfume apa ni..?'.. (sorry sikit, kalau kentut tetap busuk ok -_-)..  Em..emm....nak cerita ke pasal kitorang ni? eheeee...takyah la leee... cinta kami eksklusif gitu........biarlah rahsia... TAPI bagi u'olls tahu random fact jela eh..hihiihii...kau takyah nak over sangat perempuan, kau ingat kau diva? 

1.) Dah kenal hampir 2 tahun. Couple baru setahun, 14 March 2010. Happy Belated Anniversary Darling!
2.) Dua-dua belah pihak family dah tau pasal percintaan kitorang..Dah jumpa pun.. Mintak restu. Hahaha.. :')
3.) Kami berdua suka team Man-U, main game dan  dua-dua gonjeng! :D
4.) Saiz kasut kitorang sama.kalau dah kahwin, jimat. Nanti dia pergi kerja boleh pakai heels saya..hahahha..
5.) Saya demok...die kuwus.  Tapi kami bahagia.. :') nangis terharu lagi..

Ok cukup. Nanti rahsia terbongkar.. Biarlah roomate tersayang je tau apakah yang selalu berlaku..Hahaha..Lawak. (dila..gelak..hiihihiiiihihihiiii)  So, sesiapa yang rasa nak masuk contest ni..dipersilakan.. Gambar tu jangan nak over walaupun nanti kau cakap.."ello..ni camera trick..!" Jangan kau nak berdusta..aku lebih mengetahui. hahaha.. Apepun, thanks tuan blog yang create contest ni..Syarat semua ada kat sini naaa... Check out her blog!  Dekcik Blog. Apa pulak syaratnya, aku sendiri lupa....oohhh ok..letak banner contest dulu......tadaaaaaa..


.

jeng..jeng...jeng.. gambar kitewww ngan pakwe kitewww pulak..... : D


sorry gila kuasa cikit nak gambar besau- besau... :P


Meet my love, Mohammad Syazwan. jangan kau berani nak kutuk dia ok! haha Gambar ini diketik masa dekat Festival Layang-Layang Sedunia, Pasir Gudang Johor. Memori yang sangat tak dapat dilupakan sebab kitorang jakun  lari-lari kat padang main layang-layang harimau pastu terpatah dua. Membazir duit! hahaha..

Mintak-mintak menang! Boleh kumpul duit beli PSP untuk birthday dia. gila sadis ^__^

MySpace



tag : Kaklong boypren kiteww... Kak Wani. :D , AmiratulJijaJiran Sebelah & Ganu peminat Mia. hahaha


Tuesday, March 29, 2011

Jangan Takut Dengan Perompak, Saya Ada!

Waa...tajuk nak hebat.Sebenarnya, tajuk ini sepatutnya ditulis dengan BOLD dan SERIUS seperti yg berikut :

i.) 9 Tips Mencegah Daripada Dirompak , 
ii.) Ingin Menangani Gejala Jenayah?  Sila Baca., 
iii.) Berpantang Maut Sebelum Ajal, Kalau dah Ajal Jangan Salahkan Takdir.  

TAPI nanti kawan mesti perli tajuk kau ni dah macam ala-ala iklan 'Ingin Mengetahui Rahsia Tarikh Lahir Anda' kat Facebook tu.... Fine..fine! -__- Ha yela, aku tukar..! Tajuk yang kat atas tu pun bukan boleh percaya sangat pun. Takde maknya den nak pergi menolong kalau sendiri pun fobiacamrasanakterkencitdalamseluar bila tengok perompak or penyamun. Gila apa cari nahas! hahaha.. Anyway ladies and gentleman, saya ada 9 Tips nak kongsi dengan anda jika anda mengalami situasi berikut! (cakap dengan nada bersungguh dan beria.)

Bila cakap pasal perompak atau penyamun, pertama sekali yang terlintas diminda mesti fikir mereka tu......


a.) Ahli Kongsi Gelap   
MySpace


b.) Bersenjata Tajam
MySpace


c.) Ada Bahan Letupan
MySpace


d.) Buat Panggilan Nak Wang Tebusan
MySpace


e.) Peragut yang duduk kat belakang mesti pakai helmet takut kene cam
MySpace


f.) Muka tamak masa kira duit hasil rompakan
MySpace


Penjenayah sekarang semua hebat dan licik belaka. Diorang lagi advance dari kita sebab kadang yang merompak tu bukan calang-calang orang. Semua yang bijak-bijak tapi letak otak kat lutut. Jadi kita sebagai insan yang kerdil dan lemah ini perlu lah mengambil langkah berjaga-jaga terutama kaum wanita! Kita bukan nak mintak benda ni berlaku kat kita..tapi at least kita ada ambil precaution kan? Setuju......!!

Okey, langkah pertama! Jelirkan lidah anda dekat perompak tu sambil jerit " Wek..wek aku tak takut....!!"

MySpace

(ok jangan lakukan..ni namanya cari nahas..)

1.)  Bawak perfume spray (yg banyak alcohol lagi bagus), Kunci Rumah atau benda yang tajam dalam handbag. Ia sangat berguna bila saat yang genting! Dulu masa time kerja, saya buat paper spray sdn.bhd. Segala bahan ada kat dapur tak kira la cili kering..lada hitam..rempah-rempah asal benda pedas semua kasi blend...tu diaaaa...boleh buta mata kalau terkena sekali..haha. tapi akhirnya sendiri yang terkena sebab penutup bekas terbukak, pastu tumpah kat handbag..pastu terpegang..pastu pedas..pastu tergosok kat muka..pastu menggelupur.. -__-  stupid

2.) Ni saya dapat tips daripada masa belajar Tae Kwan Do beberapa kurun yang lepas..  Siku adalah antara anggota badan yang kuat. Jadi, gunakan siku kalau pemangsa menghampiri anda..

3.) Jika perompak mintak purse atau wallet anda,  jangan sesekali menyerahkan hand by hand. Apa yang patut anda buat ialah, CAMPAK sejauh mungkin dan mereka lebih berminat dengan wallet itu dan mereka akan pergi ke arah wallet itu..Jadi time itu.. lari macam nak gila pun takpe...!! Nyawa lagi penting!

4.)  Jika anda disumbat ke dalam bonet kereta (jikalau anda tidak diikat.), tendang bahagian lampu kereta bahagian belakang dan keluarkan tangan anda dekat lubang itu dan melambai-lambai lah semana mampu! Pemandu penjahat tidak akan nampak anda tetapi orang lain nampak. Percayalah, tips ini sudah banyak kali menyelamatkan nyawa orang. 

5.) Jika perompak didalam kereta dan berpistol di kepala anda... JANGAN BERHENTI MEMANDU! apa yang anda lakukan ialah pecut selaju yang boleh dan langgar hingga kereta kemek.. Air-bag akan menyelamatkan anda dihadapan dan perompak akan cedera teruk dibelakang. Kemudian lari lah pergi selamatkan diri..

6.)  Kalau anda pergi shopping mall atau tempat yang ada lift sentiasa ambil elevator atau lift berbanding tangga! jangan nak mengada masa ini kau baru nak konon-konon exercise!

7.) Jika pemangsa ada pistol dan anda masih belum bawah tahanan mereka...Selamatkan diri anda dengan lari mengikut pattern Zig-Zag.

8.) Sentiasa lock kereta selepas anda mula memasuki kereta dan terus memandu! Tidak perlu nak buat check list, nak make-up ke touch-up bagai...

9.) Yang ini mungkin berkesan..Sediakan satu surat yang bertulis " Insaflah anda wahai perompak..Allah sentiasa memerhatikan anda.." dan masukkan dalam purse anda.. kih kih kih..


          Apapun, semua terpulang pada individu itu sendiri.Kadang-kadang bila benda itu berlaku, kita sendiri sudah tak mampu nak berfikir dengan waras. Tawakal jela masa itu..Berdoalah moga dijauhkan benda-benda macam ini. Kita insan biasa, tidak boleh menolak takdir tapi kita mampu mencegahnya. :)



p/s : Tiba-tiba teringat zaman sekolah rendah dulu.. gila kedekut nak bagi orang lain pinjam barang sebab takut balik rumah kena bebel dengan mama sebab tengok kat pensel box dah kosong. sampaikan satu masa.. kalau kita nak pergi tandas atau nak keluar sekejap.. mesti cakap kuat-kuat "ALIF LAM LAM HA, sape curi dia berdosa" sambil jari pun konon-konon tulis alif lam lam ha kat pensel box. Lawak. :D

MySpace

Friday, March 25, 2011

Super Cool Air Ticket!

I TRAVELLING! I  FLYING with plane...When it's come to travelling, there a lot of things that impressed me and one of those is SUPER COOL AIR TICKET!!
MySpace
Saya nak tanya antara anda-anda semua, siapa yang kalau naik kapal terbang lagi-lagi kalau first time kita akan rasa macam batak atau ayat lebih sopan, TERUJA bila nak ambil tiket kapal terbang dekat kaunter? (saya...saya..! hahaha...). Masa tu, rasa fuyooo lihatlah dunia ,saya naik kapal terbang..(sambil menyorong beg easy beg dengan bangga walaupun perjalanan hanya dari JB - KL.. kih kih kih) Tapi saya gerenti anda akan lebih batak atau teruja kalau anda dapat SUPER COOL AIR TICKET FUYOO CAM BEST ni!! :D

(click gambar untuk view yang lebih jelas)





WAAAAAA........!

MySpace
(sampai berdarah hidung terlalu excited..)

Air Ticket ini telah direka di Taiwan khas untuk penumpang Banana Airline... (nak tergelak dengar nama Airline ni...banana..banana.... bwahahahaha..) . Ianya direka untuk memudahkan penumpang mereka melihat waktu perjalanan mereka dan ianya berubah mengikut zon waktu sesuatu negara itu...  Walaupun jam ni kelihat seperti tag tangan untuk orang lepas bersalin.. (alaa...yang kat hospital warna putih ada tulis nama tu.. kalau tak tau ,buat-buat tau!) tapi ianya sangat coooooooooool.... sape nak bagi jam free kan?? kan?? dan bagi saya ia adalah salah satu cenderamata yang paling terbaik setakat ini.. yela..selalu dapat...penutup mata la...berus gigi la... lotion la.... so, this is really something new & it give more benefit to us! masa itu emas ya anak-anak... :) Jadi sesiapa yang nak dapatkan jam a.k.a super cool ticket ni boleh la berkunjung ke Taiwan. (semata nak dapat jam ni kene pergi Taiwan, tak kuasa aku!haha..) ok daaaa!!!!

Friday, March 4, 2011

Hello Peeps!


Hello Hello! How ya doing fellow? 1st of all, a big apologize coz i'm rarely updating my blog. Update blog is not mu daily routine anymore & I HAVE REASONS FOR THAT. :) i will keep posting if there something i wanna share with u peeps. Today blog i just wanna update my current status. Sekarang saya dah jadi pre-senior di PJB. tapi setakat jadi pre-senior yang junior tak kenal buat apa..hahha. -___- Sem 5 adalah bagi saya sem yang agak busy.. byk function & event kene kejar.. lagi-lagi sekarang short sem... we had to rushed in order to organize every events goes smoothly. Baru-baru ni saya ada masuk English Singing Competition which i get through final stage! till now we didn't now the winners coz closing ceremony was cancelled as we had a few problems. Ada ura-ura kata saya dapat no.1 hahaha.perasan ko nyah! masa audition saya nyanyi 'Because You Loved Me' by Celine Dion & for final I sang ' Hurt' by Christina Aguilera. Its kinda high note songs but I love to challenge my vocal to high range songs. Oh yeah! sebenarnya saya nak post blog ni because i wanna shows you guys my updated vlog on youtube. Im very into make up & fashion recently! Im a BIGSIZE girl & i wanna be a trendsetter for those in my size. It's not only you have to wear black to make you look slimmer. There's a ton of ways. Doakanlah saya dapat duit nak beli camcoder instead using my poor quality webcam. -___- so, i hope u guys enjoy this video! This is a Favourite Products of the Month.. :)

click this

|

Sunday, January 2, 2011

Hello Cupcakes!

 Rasanya masih sempat saya nak ucapkan Happy New Years 2011 kepada semua readers and bloggers. Amacam azam tahun lepas, mission accomplished? Sedar tak sedar, cepat sangat masa berlalu. Umur pun dah meningkat.. Uban di rambut pun makin menebal (tu awak bukan saya. hehehe).. Kalau kira-kira ada 3 tahun lagi ni nak kumpul duit buat kahwin.. ecececce.. Eh rasanya intro saya ini takda kene mengena dengan title saya kan. deee..! -___- Cakap pasal cupcakes, rasanya semua orang tau kan. Dan sekarang ni dah jadi trend cupcakes ada macam-macam design. Sempena tahun baru ini, saya nak menghadiahkan cupcakes kepada semua readers! yeaaa! ok tak..saya tipu je.. : P Saya nak share the most creative cupcakes yang saya pernah jumpa. Its so real! Dan kalau saya dapat pun. saya tak akan makan. sayang woo...  Come come have a look!


























Ha meleleh la tu..cover sikit nok, air liur dok bertakung dah tu. haha.
Mana yang paling kreatif? saya pilih garfield dan super mario.
How about you? :)