Pages

Saturday, October 30, 2010

Hari yang memalukan.


Sebelum memulakan cerita dongeng ni, ingat! Ini cerita sebenar. Bukan rekaan khayalan. 

      Pagi tu sama macam pagi-pagi sama seperti 6 bulan lepas. Tepat pukul 8.15am saya pun berlenggang kangkung ke bus stand..'aishh bebeh! mana pulak bas ni.' membebel sambil mengunyah-ngunyah straw air kotak laici. (yup, habit yang buruk).Saya berbaju kurung hari itu. Al-maklumlah hari Jumaat. oh ya, berkasut tinggi juga. haha! Sambil berkeringat dan berkerut, saya setia menanti untuk kelibat bas berjalur merah biru, Rapid KL tiba. 5 minit kemudian bas itu pun sampai. Seperti yang dijangkakan, hari ni pakcik drebar ala-ala Aaron Aziz yang drive (serius muka dia sejibik cam Aaron Aziz).Dengan langkah yang anggun dan sopan serta berbekal RM1.90 saya pun 'mendaki' tangga bas.. Keletak Keletuk bunyi kasut. Semua orang pandang, siapakah gerangan wanita ayu itu. Sekali perempuan gemok daaa..... (yup, itu saya, dan saya tengah diet. Sila diam). ' Asia Jaya' kataku lembut sambil menampakkan sebaris gigi yang errr.... putih ok! (yela ngaku,tak berapa nak putih la. Ok sila diam juga). Pakcik itu pun menghulurkan tiket bas rapid yang panjang dan lebar. menyusahkan betul tiket besar-besar ni. kan..kan.. perlu ke tulisan besar-besar. kau nak baca ke nak lekat jadi setem. Bertenang erine.Ok sambung cerita. belum sempat saya menghenyakkan bon... eh punggung.. pakcik itu tiba-tiba tekan brek!! Cuba teka apa jadi? Ya.. nangka busuk kedebuk! tapi sempat buat stund pegang tiang.. selamat...fuh! Tapi ini erine la! apala sangat setakat terjatuh bas ni...hahahha.. (malu-malu!!).

Ini sebenarnya bukan cerita yang memalukan itu. Ok sila baca sambungan di bawah.

Sampai je kat Asia Jaya, tak payah ring bell.. Sebab dia automatik akan berhenti. Hebat tak? (sebenarnya kat situ ada traffic light. memang la kena berhenti..haha. tak lawak). Saya pun jalan dengan Vogue gitu ke stesen LRT. Tiba-tiba saya nampak seorang lelaki india ni. Eh macam kenal!! Tapi biasalah orang macam saya selalu minum air ada semut tak berapa ingatlah nama-nama orang ini. tapikan! saya pasti nama dia mula dari huruf P.. Dengan semangat berkobar-kobar dan konfiden nya saya pun memanggil sambil melambai sebelah tangan ' HEY PARAMESWARA!!'. lelaki itu pandang ke arah saya, dan tergelak besar. ' Woi. apalah Parameswara, aku Prasad la! haha. kau ni bersejarah betul la erieqa!'.. Serius saya sangat malu waktu tu. hahahha.  Benda ni saya akan ingat sampai bila-bila. dan kalau kami terserempak balik kat Kuala Selangor, mesti jadi bahan. Adoi..wahai Parameswara, maafkan hamba. hahaha. Apa cerita memalukan anda pula? Kongsilah! :D

p/s : tribute to Fahmie and Eyka. korang yang mintak tulis cerita memalukan ini! haha.






Friday, October 29, 2010

Yeay! Dapat Award Comel.




Ok, firstly. This award is not for the owner of the blog. Bukan tuan blog yang comel ok. Baru je nk perasan-perasan. haha. Thank you so much to my liltle eyka. Dia cakap blog saya ni peaceful. haha. tak peaceful la! dengar tu, lagu-lagu Paramore...rock bebeh! haha. Ok, sebelum melonjak keriangan mari kita jawab soalan-soalan yang diberikan. (dua-tiga kali baca ayat nye.. apa menatang la korunk ni..oo rupanya korang.haha.)


1. Apakah nama gelaran yang kawan-kawan pernah panggil kat korunk yang korunk rasa lawak dan lucu?
emmm banyak sangat nama gelaran la..amerika la, sterika la.. sebab nama belakang ada qa!(perlu ke nama samakan bunyi qa..qa)  tapi rasanya paling kelakar orang panggil ialah 'Jawa'. haha. diorang cakap kalau saya tengah marah atau menjerit mesti terkeluar longat Jawa. and Im PROUD to be Javanese by the way. :)

2. Korunk selalu lawat Blog siapa? (link kan)
Blog sesiapa sahaja yang rajin shout! kat Shoutbox saya dan bila kat dashboard ada tajuk-tajuk menarik untuk dibaca. 

3. Apa yang korunk rasa CIK EYKA kena improve untuk blog nie?
TUKAR BALIK LAYOUT TU!!

4. dalam seminggu, berapa kali korunk buka blog aku??
jap.soalan itu juga perlu ditanya kepada saya jugak. berapa kali saya bukak blog saya sendiri.? 
hahaha. kantoi. dasar pemalas. oi bukan pemalas.. i busy okey..hahha

5. sila pass reward nie kepada 6 orang kengkawan anda yang korunk rasa blog dier comel
 blog korang memang comey

I LOVE UR BLOG!

Cik Myra ( MY GF!) - comel sebab dia GF i.. so what!? (im straight)
Fahmie ( My Sifu ) - comel sebab err....ha! dia punya banner!)
Ayeem ( The Chicken ) - comel sebab ada AYAM! comel gila!!!
Hanis ( The Manis Girl ) - (excuse me, this is not hanis zalikha..haha..blog die comel sbb tgk header pun tau!)
Ekin ( The Kecik Girl) - Comel sebab she's is really cute in real life.! blog pun comel  :)

Saya nak letak 5 je la.. ada byk lagi tapi..byk sgt2....muktamad. saya pilih 5. :)

OH YA! sesiapa nak balas soalan atas-atas tu boleh tukar nama CIK EYKA yang kat soalan no.3 ke Erieqa Erine. :)

PEACE YO!

Monday, October 18, 2010

10 Tips untuk ke KONSERT!

I never been to any concert before and I really excited for this one because PARAMORE is here in Malaysia!! Woot Woot!! I'm so eager to be there and can't wait to watch their concert as they are one of my fav band ever! So, I have listed some of tips that you can apply during any concert or event!

  1. Must be there EARLY!! sila datang awal.. lagi-lagi jika anda dapat Rockzone.. konsert start pukul 8.30 kalau boleh dalam 6.00pm..ini untuk memastikan anda berada di barisan paling hadapan!
  2. Pakai baju seselesa yang boleh. Elakkan pakai jaket kulit ke..jaket harimau bintang ke.. Anda akan menyesal. percayalah. sana panas yang amat-amat!
  3. Pakai T-Shirt yang serap peluh... Pada awal memanglah wangi semerbak, tapi kalau dah last konsert..mak aiii..... boleh cookies ketiak hangit.
  4. Tidak digalakkan bawak DSLR kamera. mungkin guard akan rampas kamera anda.  -___- boleh bawak compact kamera itupun diam-diam ye. :)
  5. Jangan pakai kasut tinggi..Skirt ke..seksi meksi ke. anda fahamkan maksudnya? Ello this is not rancangan miss universe..this is concert yo! mencegah lagi baik wahai kaum hawa! :)
  6.  Beware of you belogings. lagi-lagi handphone. jangan letak kat kocek belakang. byk pencopek!!
  7. Anda boleh berpakaian yang simple tapi catchy! put some extra bling-bling kat baju.. blue fake lashes.. and oversize ring! cool!
  8. Jangan terlalu over excited. Berpada-pada la. ye ye saya tau mereka Paramore..awak die hard fan.. tapi cool la beb! 
  9. Pakailah deodoran! anda akan pasti mengangkat-angkat bahagian bawah lengan anda ketika dengar lagu 'that's what you get'. :)
  10. SILA BAWAK TIKET ANDA! dah beria-ria sampai stadium, lepastu lupa bwk tiket. hampeh! hahaha.

GOT it!?

oh ya i got a crew pass.. huwaa suka!










Friday, October 8, 2010

Happy Birthday Mama..





MySpaceHari ni 8 October, genap umur mama saya yang ke 42.  Shh.. saya ada belikan dia hadiah. Tapi jangan bagitau dia tau. Saya beli mini water feature tok letak kat dalam rumah tu..saya pun belikan satu untuk saya. haha.. (err...perlu ke bagitau benda ni. -___- ) Kepada mama, Hasnizah Abu Bakar, erine doakan mama sentiasa dalam keadaan baik dan sihat sejahtera. Terima kasih kerana pengorbanan mama selama ini. Terima kasih sebab selalu jadi mama yang paling sporting dalam dunia. Terima kasih sebab jadikan erine gemuk macam ini. Terima kasih sebab semualah! Tak dapat erine nak balas jasa budi mama. Tak ada sesiapa yang dapat ganti tempat mama. Erine nak nyanyi satu lagu ni... ehem... nantila nyanyi.. tapi mama boleh baca liriknya..






Sometimes I feel my heart so lonely but that that's ok





No matter how my boy just left me and I don't care
Whenever the rain comes down and it's seems there's no one to hold me
She's there for me, she's my mom
Just for my mom, I write this song
Just for my mom, I sing this song
Coz just my mom, can wipe my tears
Coz just my mom, can only here
Trap in a subway, can't remember the day but I feel ok
Damped in damn situation, in every condition with no conclusion
Whenever the rain comes downand it's seems there's none to hold me
She's there for me, she's my mom
You may say I have no one, to cover me under the sun
You only get it from your mom



OR

I can decribe you like this mama..



Hoi apa kau nak buat kau anak aku.. Dasar h*njing!


U nasty dog! Heeyah!! 


Run away anak ku! I can handle this black nasty doggie!


huh! berani kau kacau anak aku lagi siap kau!! Apa pandang-pandang!

MySpace
Kami tak besar dan kami tak kuat,
Bile 
bekerjasama semua jadi mudah…
Yea.. 
wonderpets.. Yea!!!!

(lagu ini pun tiada kena mengena)


ANYWAY MAMA, HAPPY BIRTHDAY TO YOU!
U're SIMPLY THE BEST!



jangan ada hati nak jadi bapak tiri aku ok. 
MySpace

Sunday, October 3, 2010

Jom Belajar Bahasa Mandarin. Semudah ABC!

Halo! MySpace First sekali, saya nak mintak maaf dulu kalau tak dapat menjadi guru bahasa yang tidak bertauliah. Al-maklumlah saya belajar sekolah cina sampai darjah 2 je pun. Tak khatam sampai habis. Hehe :) Apapun, ada la dua tiga helai perkataan yang boleh saya kongsi kat anda semua para pembaca dan bloggers!! Manalah tau, tiba-tiba ada pulak foreigners dari Taiwan ke nak tumpang tanya.. Tak la ternganga sangat kan? Tiba-tiba, terus dapat couple dengan mamat mata sepet ala-ala jay chau.. Auww! Ok erine, sila kawal perasaan anda. Baiklah murid-murid (ececeh) hari ni kita akan belajar very..very..very simple word dulu iaitu pengenalan diri. Sila lihat dibawah ye.

MySpace
 

Topik 1 : Common Sentences / Phrases

1. Selamat Pagi : Zao Shang Hao

2. Apa Khabar : Ni hau ma?

3. Thank You : Xie Xie

4 : U're welcome : Bu Ke Qi

5. Sorry : Dui Bu Qi

6. Goodbye : Zai Jian

7. Okay : Hau De

8. Bill Please : Mai Dan

9. Saya dah makan : Wo chi Bao Le

10. Welcome : Huan Ying

Ok, hari ini saya bagi 10 perkataan dulu ye. Ingat tau, dalam bahasa mandarin ada sebutan dia. Kalau main sebut jadi lain maksud. contohnya. Wo ai ni : Saya cinta kamu. Wo hen ai : Saya sangat pendek. haha. Don't play play. Oklah, MySpace zai jian! 



Friday, October 1, 2010

Be Rare with Creative Hoodies!

Kecik-kecik dulu saya suka sangat baca buku Little Red Riding Hood. Si comel bersama red hood nye membawa bakul makanan untuk diberi kepada neneknya yang sedang sakit. Tapi neneknya dimakan oleh serigala..dan serigala tu berlakun jadi neneknya dan nak makan si red riding hood...bla..bla..bla..(tak igt). Natijahnya atau moral of the story ,saya suka hoodies. takda kena mengena lansung  -___-  Apa itu hoodies? Hoodies tu macam sweater tapi ada pelangkup kepala kat belakang dia tu. Saya suka hoodies sebab ia menampakkan saya cool and cold (dan kurus sikt).. hehe. Kalau nak beli hoodies yang murah dan smart, silalah berkunjung ke Giordano. Im gonna buy the latest hoodies. RM50 je! macam-macam warna. Fabric dan material dia pun tahan lama. I loike! :) Tapi kan..kan..kan.... saya lebih suka sesuatu yang lain dari lain, RARE! ggrr..  Saya nak hoodies yang macam pussy cat dolls pakai. Sexy yaw... tapi saya nak hoodies berbulu-bulu.. Argh nak semua.. Ok cukup. Sila lihat gambar rajah dibawah, 





Mr. Storm Trooper Hoodie






Speakers Hoodie






Monster Hoodies






Pac-Man Hoodie






Teriyaki Boyz Shark Hoodies








Spider Man Hoodie






Skeleton Hoodie






iPod Hoodie






Ninja Hoodies






Batman Hoodie






Polar Bear Hoodie!


Somebody buy me a hoodie please? TQ. :')