Pages

Thursday, September 30, 2010

The Top 10 Things That Make a Man Sexy!

Honestly, I've be waiting to post this entry. Sebenarnya, tajuk entry tu tidak lengkap lah! The Top 10 Things  That Make a Man Sexy Enough To Be MY Man! ha ni baru betul.. Mungkin ianya tidak boleh diterima oleh segelintir orang lah, tapi inilah ciri-ciri yang saya cari-cari. Ciri-ciri wajib tu lain cerita lah seperti beriman, bertanggungjawab, berkempipinan..bla..bla..bla.. yang ciri-ciri tu siapa yang taknak kan? Berharta, handsome tu bonus. Alhamdulilah kalau dapat lelaki yang ada pakej macam tu. Kenduri 7 hari 7 malam beb. hehe. Yang saya nak habaq ni benda yang agak remeh temeh tapi for me it can give a big impact. Benda yang boleh buat saya angau. auww! haha. ok..ehemm.. The Top Things That Make a Man Sexy are...

  1. Men who knows drive manual car (with license ok!)
  2. Lelaki yang memakai kain pelikat cap gajah duduk.haha. (auww i love this one)
  3. Lelaki yang memakai pakaian beruniform pilot,berbaju melayu dan berkemeja lengan panjang tapi lipat sampai siku. (cair seh..)
  4. Sapa orang tua dengan hormat dan salam, cium tangan.. i loike!
  5. Ada janggut tapi tak mau yang macam hutan belantara. lagipun bela janggut yang terurus kan sunnah nabi. :)
  6. Ada cincin di jari manis. Bukan emas dan bukan dijari telunjuk ye.
  7. Berjam tangan. Ini menunjukkan dia alert dengan waktu. Bukan dok jadi perhiasan tayangan je ye. 
  8. Memegang handphone ketika dalam bercakap di telefon dengan gaya.Walaupun pakai 3310 asalkan menang gaya sudeyh. :D
  9. Bagi orang kurang upaya dan warga emas duduk dalam LRT/bas yang sesak @ tin sardin. 
  10. Always say...ladies first..hehehe...tersipu-sipu i tau....

Apapun, saya suka ciri-ciri ini kalau ada pada lelaki melayu. For me typical Malay men, have their own aura. macam Mawi world gitu. Siapa kata jejaka melayu tak menawan... lalalala~ (sambung sendiri). Siapa-siapa ada ciri-ciri  sila ke kaunter 9 untuk borang pemohonan. haha. muka ala-ala Enrique Iglasias, anda di short listed. :D









Cheers! :)

2 comments:

Zulfahmi Abidin said...

dah2..berenti mencari..you dah jumpe dah orgnyer......yer..tau..itu sye...cukup la tuh memuji.siap tulis entry lagik nie....?? you keterlaluan la...^___^

erieqa erine said...

bla la lu...hahhahaha