Pages

Sunday, August 22, 2010

Tako Inti Paul Si Sotong Tilik..

3.05 am..Wow..dalam sejarah saya, berblog pagi-pagi buta... ni kes batak dapat tilam baru, guling-guling depan TV sambil melongo dan ternganga usha FB. emm lagi 1 jam ni nak pergi lari ke rumah nenek nak sahur dengan mama. tapi nak makan apa ye? so, Google la lauk apa yang sedap. (macam la boleh order dari internet pagi-pagi ni. haha) tiba-tiba " em kan best dapat makan sesuatu yang panas..ada sotong-sotong cikit..( kes tengok mega movie TV3, eyes of the beast pasal sotong makan orang..seram-seram)...pastu ada rasa kenyal-kenyal cikit..."... benda yang panas, ada sotong, pastu kenyal-kenyal? apa lagi TAKO la... Tako ni makanan jepun, kalau kat Malaysia ala-ala kuih cara tapi ada remix dengan kaya ball. boleh bayangkan? -_-  Tako ini kalau dah sejuk tak sedap makan. saat dia dihumban kedalam bekas polystren yang digris dengan sos jepun, ngap je terus! melecur pun melecur la! haha. Tako ini dah famous sekarang. HALAL tau. cari kat dalam Jusco punya tempat yang terbaik! tempat lain tak sesedap kat Tako Tao di Jusco. dia ada macam-macam jenis inti. ada chicken and ham, unnagi, octopus ( PLG SEDAP) dan prawn and cheese. Kalau siapa yang nak extra mayo dan fish flakes tambahan 50 sen dikenakan. Dulu harga Rm3.50 tapi sekarang dah up cikit ke RM4.50.  Apapun kesian kan Paul Si sotong tilik, jadi rebutan orang untuk buat Tako. haha. : D




Tadaa...! Tako Tao...




bye-bye Paul. :D



macam kaya ball kan? cakapla ye.. -__-



mayo yang menggoda.. mari la...




eceh. ter'inteprem pulak. tu tangan Paul. Welcome aboard! (said perut)


Berbuka nanti belilah Tako. Gerenti tak rugi. mesti nak lagi!


Rating Food : ***** / *****
Rating Price : **** / *****

1 comment:

Tie Ta Tod said...

i love tako tao too ;)