Pages

Thursday, August 26, 2010

Paradise at Google's Workstation!

Kalau blogger fahmie tunjuk persekitaran tempat kerja dekat Youtube, meh sini saya nak tunjuk tempat kerja dekat Google.. kalau lah dapat kerja kat sana, terus pindah lah! Bayangkan lah betapa kayanya company Google.. Pekerja nya dapat keistimewaan mengalahkan dekat istana. Dapat jadi cleaner kat sana pun cukuplah. haha. -___-  deperate gila, haish!   Google, yang di'nobatkan sebagai tempat bekerja yang paling selesa & terbaik ini terbukti menjaga kebajikan pekerjanya ke tahap paling optimum.

Semua ini di'lakukan demi memastikan kualiti kerja & produk Google sentiasa yang terbaik..

Go Google!






Kapsul Penghilang Tekanan (Stress) yang kedap bunyi & cahaya




Perjalanan dari tingkat ke tingkat bawah lebih cepat & menyeronokkan. Ada juga yang berbentuk terus seperti di Balai Bomba.



Pekerja Google bebas memilih makanan kegemaran mereka dari barisan makanan & minuman istimewa yang di'hidangkan setiap hari.



Setiap pekerja mempunyai sekurang-kurangnya 2 keping LCD besar untuk mereka bekerja. Mereka boleh minta lebih jika mereka mahu.



Papan putih (whiteboard) ada hampir di'mana-mana. Idea & inovasi timbul tidak mengira tempat



Meja pool, permainan video dan sebagainya juga berada di'pelbagai kawasan. Senang untuk pekerja berlibur.



Privasi — Google menyediakan 'gondola khas' untuk setiap pekerja berkomunikasi dalam suasana penuh privasi.



Ruang minuman untuk pekerja berehat sementara komputer atau kerusi mereka yang rosak di'perbaiki. Kool!



Tukang urut professional tersedia jika sesiapa memerlukan.. Bersama ruang urutan yang eksklusif.




Cepat-cepat hantar resume kat Google. :D

3 comments:

Zulfahmi Abidin said...

whattt........kah2...klu mcm nie fahmie nk keje kat google lah.tak nk dah keje kt youtube..kah2........hey..nape tak hebohkan berite nie? mesti yg lain pon nak tahu pasal nie..

erieqa erine said...

fahmie : saya nk hebohkan tapi smlm geng blogger kat takleh nk bukak... fahmie tlg la hebohkan. hehehe.

Zulfahmi Abidin said...

hehe....mane leh fahmie tolong hebohkan...erine..fahmie nk erine buat fan page mcm fahmie jugak..kalau nak ramai org bace blog kamu nie.sayang tau tulis panjang2 tak de org bce...sejak buat fan page.jumlah traffic fahmie lebeh dari 200 org..