Pages

Monday, August 30, 2010

Lelaki VS Perempuan

Masa saya kecik-kecik dulu, saya selalu tanya pada mama saya.. " mama..mama..kenapa erine tak boleh ikut dorang pergi lastik burung?" mama pun balas " haish! kau tu perempuan. duduk je rumah!".. saya pun hairan, apa bezanya lelaki dan perempuan. macam sama je! ada je benda yang saya tak boleh buat.. nak pergi main basikal panas-panas buta tangkap ikan dekat parit pun tak boleh. hobi time kecik-kecik. Mak kata tak manis kalau perempuan jalan sana jalan sini, masuk parit, balik comot-comot. Bila dah besar ini, baru saya tau banyak beza nya lelaki dan perempuan. 




STAGE 1

time kecik-kecik, comel je. kalau hingusan pun.. still nampak comel.
sila abaikan lukisan hodoh diatas. i tak berbakat ok -____-





STAGE 2

bila start dah besar cikit, biasalah kalau perempuan nak main barbie aje. lelaki asyik dengan kartun naruto la, kereta mainan la, ben 10 la.




STAGE 3

bila dah mula masuk sekolah, yang perempuan kalau yang ada handphone memang tak boleh berenggang la 24 jam. dah ada boypren la katakan. yang lelaki pulak asyik pergi Cyber Cafe main Counter Strike. 




STAGE 4

cecah umur 21 tahun, datang pula alam remaja. Yang anak dara bukan main melaram. Pakai lipstik tak beragak. Merah macam kena gigit tikus. Yang anak teruna pulak..weng sana.weng sini. rempit sejati la konon. Time ini mak lagi pening!!




STAGE 5

bila dah kahwin, mak ayah dah lega. Suami pun ambil alih tanggungjawab. Kaum hawa paling ditunggu-tunggu lepas kahwin apa lagi, BABY! yang lelaki paling ditunggu-tunggu, lepas balik kerja depan mata makanan.. Sampaikan tak dapat beza perut mengandung 9 bulan dengan perut lelaki. :D




STAGE 6

Cecah umur 45 tahun, kaum perempuan dah start duduk rileks kat rumah, tengok cucu. Yang lelaki pula, sila rujuk gambar di atas. :D oh ya tak semua lelaki macam itu ye.


Jadi dimana tahap anda sekarang? 
Gambar-gambar di atas tiada kena mengena yang hidup atau yang meninggal ye..

8 comments:

E.I said...

pic2 tu comel sgt!

bg menjawab soalan anda, i wish im in the 5th stage.

wish je ntah bler masanya.
hak3

Anonymous said...

ma cik ko neh mmg bengong la.. rasa nk sepak.. hahaha..



-rahsia-

erieqa erine said...

hahahahahah......... saya juga nak stage ke 5 tu!

Drunbella Khoo said...

hey hey i sangat suka entry neh.
kelakar tapi ada mesej yang disampaikan.
kalau tak tulis pun, gambar tu dah cukup utk ceritakan segalanya.
ahaks.
=p

Zulfahmi Abidin said...

i wish i am back to 6th again.and the biggest problem is how im gonna spend my RM5 to buy sweets and junk food.

erieqa erine said...

hahahha.... i wish i was 6th again too. adults problems made me sick.

Zulfahmi Abidin said...

hahah..i though you gonna say. your biggest problem is what dress u gonna wear your barbie...kah2

erieqa erine said...

huwaa! haha. i hate barbie. pink colour. haha