Pages

Wednesday, August 25, 2010

Kamera tersembunyi di tandas. HP jadi hero.

Apa yang anda fikir bila saya cakap pasal tandas awam? Tempat untuk menulis hasil nukilan dan grafiti-grafiti seperti gadis kesunyian, sila hubungi 010 1101010?..? ataupun tempat untuk menggulung seberapa banyak tisu free, cepat-cepat masuk dalam bag?ataupun tempat nak spray perfume banyak-banyak sampai orang pening yang kononnya berniat mewangikan tandas yang 'harum' itu? ataupun tempat mengetik gambar guna handphone dekat cermin?(okey-okey saya mengaku yang ini saya pernah buat -__- ) ha! tahukah anda kini handphone dan tandas boleh jadi kawan baik! anda tahu pasal kamera tersembunyi? jeng..jeng..jeng.. (bunyi suspen)..sila lihat gambar dibawah...




Ha ini lah kamera tersembunyi yang keciknya sebesar 1 sen. Kita mungkin lepa sebab tak mungkin kita nak check satu-satu kat perusuk tandas cari kamera tersembunyi. besar dahlah 1 sen. takkan nampak punya! Kepada para wanita terutamanya, sila ambil perhatian. Bagaimana anda hendak mengesan kamera yang tersembunyi di dalam tandas awam? 

situasi 1 : pernah tak jika anda berada di dalam lift yang ada hidden camera ni dan masa itu anda sedang bertelefon tiba-tiba line putus? ha! ini sebab dekat dalam lift itu ada kamera tersembunyi.

Hal ini sama sahaja dengan tandas awam. Saya perkenalkan hero saya, encik handphone bling-bling warna biru (ini telefon saya). Ok, puan-puan dan tuan-tuan sebelum anda memasuki tandas awam sila check line anda sama ada anda menggunakan maxis ke, digi ke, celcom ke , ianya masih full bar line. Kiranya anda masih buat call la sebelum masuk tandas awam itu.

Selepas anda masuk tandas dan hendak menunaikan hajat, sila check balik handphone anda jika ianya masih boleh membuat panggilan. Kalau tidak boleh..............ha!! cepat-cepatla keluar dari tandas itu. nak tahu kenapa?
anda tak boleh buat call sebab ganguan serat optik yang ada di kamera tersembunyi itu. Fuh macam cerita seram kan..tapi bila pikir-pikir balik, apa kejadahnya la manusia aneh ini nak rakam gambar orang tengah ehem-ehem..
adoi ai..apa pun take very deep CAUTIOUS ladies! 



kalau dah nampak sign macam ni.. aku bakar tandas tu! haha



i like this! hahaha. :D



So, apalagi..bawalah hero anda kemana sahaja. pesanan dari khidmat masyarakat untuk anda. :D

9 comments:

E.I said...

oh sungguh horror!
mengapa begini?
agak2 kedai mamak ada hidden cam tak?

ngeri ah. jijik!

erieqa erine said...

hahaha.. jaga-jaga tau!! seram-seram. kedai mamak mcm ada je..takut la..

Zulfahmi Abidin said...

haha..baru fahmie tawu.tapi fahmie tak takut pon.tak penah lagi kat tandas lelaki ade CCTV mcm nie.kah2..

erieqa erine said...

eleh fahmie! jgn tau. nnti tgk2 kat utube ada muka fahmie

NiZaM Limited said...

wahhh..best2 mende ni..kat mane nak beli? haha..

erieqa erine said...

waaa...!! pangkah nizam. haha

ayen said...

..ko p'nah kena rkm la 2!! agagagagga....ko ngah lpskan hjat tetb tut3....anda sedang drakam....hahahaha..

Zulfahmi Abidin said...

weh..tak nk la kt youtube ade muke fahmie..klu muke fahmie n erieqa takpe..hehe

erieqa erine said...

oi gatal!! haha.. bgtau GF fahmie!